Cursus BEI

Volg een Cursus BEI via de CAN Academy

BEI betekent Bedrijfsvoering Elektrische Installaties, dit is de verzamelnaam van een aantal normen  (NEN 3140 en EN-50110) die over veiligheid van elektrische installaties gaat. Cursus BEI zorgt ervoor dat medewerkers opgeleid worden op verschillende niveaus voor een certificering BEI, zodat zij nadien kandidaten kan detacheren bij diverse netwerkbedrijven. De deelnemers moeten worden opgeleid voor BEI en VIAG, Kleine Blusmiddelen en Levensreddend Handelen. Genoemde cursussen moeten allemaal plaatsvinden in een periode van een maand. In deze periode zal de deelnemer ook zijn herkansingen behaald moeten hebben. Welkom bij CertificeringsAdvies Nederland, de Partner in Certificeren.

Cursus BEI

De BEI cursus wordt aangeboden door open trainingen en incompany.
Voor de open trainingen neem je contact met ons op om een juiste datum en locatie met je af te stemmen. De trainingen worden verzorgd door het hele land.

Stipel
De  BEI- trainingen van de CAN Academy voldoen aan de eisen van STIPEL, zodat onze leerlingen gedegen worden voorbereid voor de officiële erkende STIPEL-examens.

Incompany
Incompany trainingen worden op bedrijfslocatie gegeven door een docent van de CAN Academy. Wij zorgen voor de benodigde materialen, u zorgt voor de koffie. Vanaf 6 personen is een incompany training interessant. Lees meer over incompany trainingen.

Examen
Examen en certificering Het behalen van een certificaat doet u door het afleggen van een examen. Deze moeten apart aangevraagd worden.

Doelgroep

BEI is een persoonscertificering voor medewerkers die werkzaamheden aan, met of in de nabijheid van elektrotechnische- en gastechnische infrastructuren verrichten. Dit is van toepassing voor medewerkers van netbeheerders en voor medewerkers van bedrijven, zoals aannemers en installatiebedrijven, die werken in opdracht van of ingeleend worden door een netbeheerder.

Na de training

Na de training:

  • Kun je een E-11 en een LS-kabel selecteren
  • Kun je een aftakmof monteren (E-42)
  • Kun je veilig werken met het elektriciteitsvoorzieningssysteem

Certificering

Je ontvangt het certificaat BEI.

Meer informatie over deze training?

Onze opleidingsadviseurs helpen je graag!

T. 085 – 487 99 72
E. academy@certificeringsadvies.nl

Programma BEI Cursus

Er is een aparte bijlage opgesteld, het Branche Supplement (BS). De correcte naam daarom BEI BS. De BEI BS is evenals de VIAG een veiligheidsinstructie en is van toepassing op het (laagspanning) LS elektriciteitsvoorzieningsysteem van netbeheerders als Enexis, Westland Infra, Liander en Stedin. De algemene afspraken zijn vastgelegd in de BEI BS 2013 norm. Bij de BEI BS norm hoort ook een aantal veiligheidswerkinstructies, VWI’s genaamd. Deze instructies gaan heel specifiek over bepaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld:
– E-11 Een LS-kabel selecteren
– E-42 Een aftakmof monteren
Wat je precies van de BEI BS en de veiligheidswerkinstructies moet kennen en kunnen is afhankelijk van de functie die je gaat uitoefenen. In de BEI BS wordt deze functie een aanwijzing genoemd. Bij iedere functie horen een aantal taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
Deze worden getoetst op theorie- en praktijkexamen BEI BS. Bij een positief resultaat ontvang je een persoonscertificaat van de betreffende aanwijzing.

Het onderdeel theorie van de cursussen BEI en VIAG kan op locaties worden gegeven. Het uitvoeren van het praktijkonderdeel van deze cursussen zal zijn op locatie van het bedrijf.

Open training cursus BEI

Data en tijden zijn op aanvraag beschikbaar.

Neem direct contact op via 085-4879972 of gebruik de chat rechts onderaan de pagina.

Incompany Training op locatie

  • Training aangepast aan jouw branche en situatie
  • Inbreng van actuele bedrijfscases
  • Betrek collega’s en verhoog het draagvlak
MEER INFORMATIE


Inschrijving Open Training

  • Investering: Theorie open training: € 257,50 p.p. per aanwijzing excl. BTW en examenkosten
  • Investering: Praktijk open training: € 257,50 p.p. per aanwijzing excl. BTW en examenkosten
  • Duur: 1 dag
  • Incl. lunch & lesmateriaal
BEKIJK CURSUS DATA

Wij helpen je graag!
Bel: 085 – 487 99 72
E: academy@certificeringsadvies.nl

Onze klanten beoordelen onze opleidingen met een:Verwante trainingen

Cursus VIAG

Cursus voor het werken op- en aan gasdistributienetten conform de veiligheidsvoorschriften.

BEKIJK DE CURSUS